acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Acupunctuur - Moxa - Massage

acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Acupunctuur - Moxa - Massage

Beste cli├źnt, Lees hier meer over de maatregelen die ik neem om het coronavirus tegen te gaan... Lees hier het complete bericht...

Acupunctuur in Apeldoorn! Tara van Schaik geeft Acupunctuur behandelingen en Moxa therapie bij je thuis.Zoek je een acupunctuur behandeling aan huis in Apeldoorn?

Als je in Apeldoorn woont of in de buurt van Apeldoorn komt Acupunctara gewoon bij je thuis om een acupunctuurbehandeling te geven.

Acupunctuur praktijk Acupunctara geeft acupunctuurbehandelingen maar ook andere behandelingen op het gebied van traditioneel Chinese geneeswijzen zoals: Moxa therapie en Tuina zen Massage.

Acupunctara is aangesloten bij beroepsvereninging VBAG. De acupunctuurbehandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering deels vergoed.

Acupunctuur is bewezen effectief tegen tal van klachten en aandoeningen. Ben je op zoek naar een acupuncturist of wil je een ontspannende tuina massage in Apeldoorn? Maak dan direct een afspraak bij Acupunctuur praktijk Acupunctara.

Acupuncturist in Apeldoorn: Tara van Schaik

tara van schaik

Mijn naam is Tara van Schaik ,acupuncturist van Acupunctuur praktijk Acupunctara. Ik kom graag bij je thuis in Apeldoorn om een acupunctuurbehandeling of tuina massage te geven, zodat jij je volledig kunt ontspannen in de veilige omgeving van jouw huis.

Bekijk hier welke behandelingen en therapie├źn ik nog meer geef en de tarieven.

Acupunctuur Behandeling in Apeldoorn

Ik geef acupunctuur behandelingen in Apeldoorn o.a gericht op stoppen met roken, hooikoorts en nog veel meer. De World Health Organization heeft een lijst gemaakt van 150 aandoeningen die goed te behandelen zijn met acupunctuur. Bij het intake gesprek stel ik dan ook een aantal vragen en voel ik de pols, in sommige gevallen kijk ik ook nog naar de tong. Dit doe ik omdat hier naar buiten komt wat er in het lichaam gebeurt. Het kan soms zijn dat bepaalde klachten een oorsprong elders hebben. Hier kom ik op deze wijze achter. Met een acupunctuur behandeling zijn er een tal van klachten waarbij ik je kan helpen. Hierover kun je me altijd bellen of e-mailen.

Wat is traditionele Chinese Acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Tijdens een acupunctuurbehandeling gebruiken we kleine naalden op acupunctuur punten die over het lichaam verdeeld zijn. Door deze punten te stimuleren gaat de Qi (levensenergie) stromen waardoor het lichaam weer in balans komt of wel yin yang. In de traditionele Chinese geneeskunde gebruiken we een andere manier om een diagnose te stellen dan in de westerse geneeskunde. We kijken naar het lichaam als geheel omdat alle meredianen met elkaar in verbinding staan. lees hier meer over acupunctuur...

Wat is Moxa therapie?

Moxa therapie is ook een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een soort sigaar van kruiden die boven een acupunctuur punt wordt gehouden. Moxa therapie wordt onder andere gebruikt bij:

  • Stuitligging baby
  • Verkoudheid
  • Fibromyalgie
  • Diaree
  • Menstruatie klachten (PMS)
  • Rugpijn

Wat is Tuina Massage?

Tuina massage is ook weer een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Bij deze massage wordt veel gewerkt op de acupunctuur punten. Deze punten worden gemasseerd zodat de Qi op die plekken goed gaat sromen en het lichaam weer in evenwicht komt of wel Yin Yang. Bij de massage kijk ik wat jou lichaam het meest nodig heeft om in ontspanning te komen. Soms maak ik tijdens de massage ook gebruik van Guasha massage dit is een schraap techniek met een Guasha steen. Het stimuleerd de doorbloeding op bepaalde plekken. Dus heb je veel last van stress? Of wil je gewoon een lekkere ontspannende massage? Dan kun je een afspraak maken. De massage word niet vergoed door de zorgverzekering.

Nieuws