acupunctara achtergrond
acupunctara logo
acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Wat is Acupunctuur?

tara van schaik

20-11-2018

Acus= naald Pungere= steken 针灸

Acupunctuur komt oorspronkelijk uit China en wordt al 2500 jaar toegepast als geneeswijze. Volgens de Chinese filosofie behoort er in het lichaam een evenwicht te bestaan tussen twee tegengestelde krachten maar deze krachten vullen elkaar ook aan Yin en Yang. Als de yin en yang niet in evenwicht zijn kan dit lijden tot klachten. Zowel lichamelijk als mentaal.

Met een acupunctuur behandeling worden er op bepaalde punten in de huid steriele, wegwerp naalden gestoken. Deze punten liggen onder de huid op onzichtbare energiebanen die ook wel meridianen worden genoemd. Hierdoor stroomt levensenergie (Qi) . De meridianen hebben verbinding met diverse organen en zijn ook weer verbonden met elkaar. Door het inbrengen van de naalden op de acupunctuur punten word de yin en yang weer in evenwicht gebracht.

Contact

Acupunctuurpraktijk Acupunctara

Tara van Schaik
Voorsterweg 153
6975 AD Tonden

tel: 0645171271


lees hier mijn privacy statement

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling bij een aanvullende verzekering. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of je hiervan gebruik kunt maken.

Voor een acupunctuurbehandeling kom ik bij je aan huis. Mijn werkgebied ligt in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen. Ook de omliggende dorpen zoals Brummen, Eerbeek, Twello, Voorst, Tonden, Empe, Wilp, Loenen, Klarenbeek, Eefde, Warnsveld, Baak en Steenderen liggen in mijn werkgebied.