acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Acupunctuur - Moxa - Massage

acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Acupunctuur - Moxa - Massage

Acupunctuur bij stoppen met roken.

tara van schaik

10-12-2018

Wil jij ook stoppen? Acupunctara biedt een programma van 3 maanden aan waar je met de goede begeleiding en 7 acupunctuur behandelingen makkelijker kan stoppen. Ik kom bij je thuis. Soms worden de behandelingen gedeeltelijk of geheel vergoed. Meld je aan via telefoon of e-mail!

Stoppen met roken heeft altijd zin. Ook voor een korte tijd.

Waarschijnlijk ben je je al wel bewust van de gezondheidsrisico’s van roken zoals een grotere kans op longkanker, hart- en vaatziekten en een snellere verouderde huid of een slechtere conditie enz. zo zijn er veel redenen om te stoppen met roken. De meeste rokers willen om deze redenen stoppen of hebben dit al eens geprobeerd. Maar stoppen met roken is niet gemakkelijk. Wist je dat acupunctuur de kans vergroot dat het gaat lukken om te stoppen met roken? Heb je besloten om te stoppen met roken. Het heeft zeker zin om te stoppen al rook je al voor een lange periode.

roken

Kosten besparen door stoppen met roken

Het kan ook dat u vanwege de financiële kosten wilt stoppen met roken. In Nederland kost een pakje sigaretten rond de 6 euro (dit bedrag varieert natuurlijk per merk sigaretten of shag) en ieder jaar wordt het weer duurder. maar laten we dit bedrag als uitgangspunt nemen, omdat het een voorzichtig idee geeft van de kosten. Laten we voor het gemak ook zeggen dat je één pakje sigaretten per dag rookt.

Wat kost roken ongeveer? Op basis van deze bedragen, besteed je ruwweg:

Acupunctuur behandeling om te stoppen met roken

Stoppen met roken door middel van acupunctuur, is niets over te vinden in de oude acupunctuur boeken. Deze methode is ontwikkeld in de jaren 50 maar is pas in de jaren 70 wijdverspreid over verschillende landen zoals Japan, Verenigde Staten, Frankrijk en de voormalige USSR. Omdat deze methode zowel eenvoudig als goedkoop is en snel resultaat bied zonder bijwerkingen, gingen steeds meer artsen deze methode volgen of soms zelf toepassen. De meeste lichaamspunten die gebruikt worden bij de behandeling komen wel voort uit de oude traditionele acupunctuur. Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van ooracupunctuur.

Hoe kan acupunctuur helpen als je wilt stoppen met roken?

De ontwenningsverschijnselen zijn vaak vervelend. Deze treden op als de nicotinebehoefte niet meer wordt aangevuld. Vooral de eerste drie weken zijn voor de meeste mensen het moeilijkst. Acupunctuur kan via het zenuwstelsel bepaalde stoffen in de hersenen beïnvloeden. Dit helpt het lichaam om de nicotinebehoefte te verminderen. U zult merken dat uw wilskracht sterker wordt en de smaak van tabak kan als vies vervaren worden. Ook de vervelende ontwenningsverschijnselen zoals slapeloosheid, onrust, irritaties en de behoefte aan eten en snoepen kunnen sterk afnemen. Daardoor is het makkelijker om het stoppen vol te houden.

Bron:
www.rokeninfo.nl
www.nustoppenmetroken.nl

Wil je een Acupunctuur behandeling om te stoppen met roken? Neem dan contact op.