acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Acupunctuur - Moxa - Massage

acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Acupunctuur - Moxa - Massage

Oor Acupunctuur

tara van schaik

01-06-2018

Wat is ooracupunctuur (auriculotherapie)?

Het woord zegt het al een beetje. Met behulp van kleine acupunctuur naaldjes of korreltjes die in het oor worden geplaatst wordt het zelf helend vermogen van het lichaam aangezet.

Er zijn 2 vormen van ooracupunctuur:

Ik maak gebruik van een combinatie van beide vormen.

oor acupunctuur

Hoe werkt ooracupunctuur?

Op de oorschelp vind je een projectie van het gehele lichaam met het hoofd naar beneden gericht. Ieder orgaan of gewricht staat in verbinding met één of meer reflexzones in de oorschelp. Hierdoor kun je gerichte punten behandelen voor bepaalde klachten.

Voor de ooracupunctuur wordt gebruik gemaakt van kleine dunne naaldjes die 20 minuten blijven zitten. Ook kunnen er verblijf naaldjes of zaadjes(korreltjes) met behulp van een pleister worden geplaatst. Deze blijven gemiddeld een week zitten. Deze dienen zelf gestimuleerd te worden door een paar keer per dag het punt te masseren. Bij een kinderbehandeling maak ik meestal gebuik van de zaadjes of korreltjes omdat dit geheel pijnloos is.

Klachten die vaak worden behandeld met ooracupunctuur:

Ooracupunctuur kan worden toegepast bij veel verchillende klachten en ziektes waaronder:

Tijdens mijn behandeligen maak ik vaak een combinatie van ooracupunctuur met lichaamsacupunctuur ik vind dit een mooie combinatie. Maar je kunt ook voor alleen een ooracupunctuur behandeling kiezen.

Wil je een Acupunctuur behandeling? Neem dan contact op.