acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Acupunctuur - Moxa - Massage

acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Acupunctuur - Moxa - Massage

Zoek je een acupuncturist voor je kind?

tara van schaik

20-11-2018

Ik behandel graag kinderen. Ik gebruik hier meestal een Electro acupunctuurpen en oor acupunctuur met behulp van zaadjes voor. Deze behandeling is geheel pijnloos en vaak ervaren kinderen het als prettig. De meeste kinderen vinden het leuk als ik ze een acupunctuurbehandeling geef en dat zie ik als een groot compliment.

electro acupunctuur pen

Kinderen of baby's van alle leeftijden reageren opvallend goed op een acupunctuurbehandeling. Het energiesysteem van een kind is nog zuiver on volop in ontwikkeling. Hierdoor zijn veel klachten en aandoeningen bij kinderen goed te behandelen met acupunctuur.

Meestal gebruik ik bij kinderen geen acupunctuurnaalden omdat de meeste kinderen het idee om geprikt te worden niet leuk vinden. Daarom maak ik vaak gebruik van een naaldloze elektro stimulatie pen, dit is geheel pijnloos. Met behulp van hele lichte stroomstimulatie stimuleer ik de punten een voor een. Soms maak ik ook gebruik van naaldloze oor acupunctuur. Dan plak ik een paar pleisters op het oor met hier in een zaadje die een aantal dagen blijft zitten.

oor zaadjes

In sommige gevallen kan er gekozen worden om toch acupunctuurnaalden te gebruiken. Hiervoor gebruik ik extra dunne naalden. De meeste kinderen ervaren dit als een muggen steekje. Bij kinderen hoeft de naald maar heel kort in het lichaam te blijven en bij de kleinste kan de naald direct na stimuleren worden verwijderd.

Gezondheids- of ontwikkelingsklachten van baby’s, (jonge) kinderen en pubers, die we met acupunctuur vaak goed kunnen behandelen, liggen rond deze problemen: Zwakke constitutie, slechte weerstand, weinig vitaliteit;

Voor meer informatie kun je contact met me opnemen. Voor de behandeling kom ik aan huis zodat het kind in zijn of haar eigen veilige omgeving behandeld kan worden. Jonge kinderen zitten tijdens de behandeling altijd bij de moeder of vader op schoot.