acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Oor Acupunctuur

tara van schaik

01-06-2018

Wat is ooracupunctuur (auriculotherapie)?

Het woord zegt het al een beetje. Met behulp van kleine acupunctuur naaltjes of korreltjes die in het oor worden geplaatst wordt het zelf helend vermogen van het lichaam aangezet.

Er zijn 2 vormen van ooracupunctuur:

Ik maak gebruik van een combinatie van beide vormen.

oor acupunctuur

Hoe werkt ooracupunctuur?

Op de oorschelp vind je een projectie van het gehele lichaam met het hoofd naar beneden gericht. Ieder orgaan of gewricht staat in verbinding met één of meer reflexzones in de oorschelp. Hierdoor kun je gerichte punten behandelen voor bepaalde klachten.

Voor de ooracupunctuur wordt gebruik gemaakt van kleine dunne naaltjes die 20 minuten blijven zitten. Ook kunnen er verblijf naaltjes of zaadjes(korreltjes) met behulp van een pleister worden geplaatst. Deze blijven gemiddeld een week zitten. Deze dienen zelf gestimuleerd te worden door een paar keer per dag het punt te masseren. Bij een kinderbehandeling maak ik meestal gebuik van de zaadjes of korreltjes omdat dit geheel pijnloos is.

Klachten die vaak worden behandeld met ooracupunctuur:

Ooracupunctuur kan worden toegepast bij veel verchillende klachten en ziektes waaronder:

Tijdens mijn behandeligen maak ik vaak een combinatie van ooracupunctuur met lichaamsacupunctuur ik vind dit een mooie combinatie. Maar je kunt ook voor alleen een ooracupunctuur behandeling kiezen.

Bekijk hier welke behandelingen en therapieën ik nog meer geef en de tarieven.

Contact

Acupunctuurpraktijk Acupunctara

Tara van Schaik
Voorsterweg 153
6975 AD Tonden

tel: 0645171271


lees hier mijn privacy statement

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling bij een aanvullende verzekering. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of je hiervan gebruik kunt maken.

Voor een acupunctuurbehandeling kom ik bij je aan huis. Mijn werkgebied ligt in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen. Ook de omliggende dorpen zoals Brummen, Eerbeek, Twello, Voorst, Tonden, Empe, Wilp, Loenen, Klarenbeek, Eefde, Warnsveld, Baak en Steenderen liggen in mijn werkgebied.