acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Wat is Moxa Therapie?

tara van schaik

10-12-2018

Moxa therapie wordt al eeuwen gebruikt in combinatie met acupunctuur. Het materiaal dat gebruikt wordt voor moxa therapie is moxawol ofwel bijvoetkruid (Artemia vulgaris) wat wordt samengesteld met veel verschillende heilzame kruiden in de vorm van een sigaar (cone).

Het kan ook los gebruikt worden door middel van plaatsing op een plakje gember of zout op de huid. Het kan ook op een naald gezet worden. De moxa wordt aangestoken om de acupunctuur punten te verwarmen. Dit is een aangename ervaring. De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuur punten en zal daar de energiestroom (qi) stimuleren.

moxa

Voor welke klachten wordt moxa o.a. gebruikt?

Er kan ook gekozen worden voor niet rokende moxa. Hier zitten geen heilzame kruiden in maar wel de warmte en ruiken dan ook minder heftig.

Bekijk hier welke behandelingen en therapie├źn ik nog meer geef en de tarieven.

Contact

Acupunctuurpraktijk Acupunctara

Tara van Schaik
Voorsterweg 153
6975 AD Tonden

tel: 0645171271


lees hier mijn privacy statement

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling bij een aanvullende verzekering. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of je hiervan gebruik kunt maken.

Voor een acupunctuurbehandeling kom ik bij je aan huis. Mijn werkgebied ligt in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen. Ook de omliggende dorpen zoals Brummen, Eerbeek, Twello, Voorst, Tonden, Empe, Wilp, Loenen, Klarenbeek, Eefde, Warnsveld, Baak en Steenderen liggen in mijn werkgebied.