acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Acupunctuur - Moxa - Massage

acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Acupunctuur - Moxa - Massage

Zen-Massage bij Acupunctara.

tara van schaik

14-01-2022

Wat is een Guasha massage?

Guasha is een schraap techniek die al sinds de oudheid wordt toegepast. Bronnen zijn onder andere teruggevonden in papyrusrollen in Egypte. De schraap techniek wordt gedaan met onder andere een gepolijste jade of bian steen maar kan ook met een gepolijste hoorn of stenen soeplepel. De huid wordt eerst ingesmeerd met een kruiden olie die warm aanvoelt en dan word de steen meerdere malen over de plek gemasseerd (geschraapt). Bij de Guasha massage wordt de huid niet beschadigt.

guasha

Waarom een Gua Sha massage?

Ten eerste omdat het heel prettig is. Door het schrapen van deze plekken wordt de doorbloeding gestimuleerd. Op plaatsen waar blokkades zijn door afvalstoffen of toxines verschijnen bloeduitstortingen in de huid variƫrend van rood tot diep blauw. Maar dit doen geen pijn. Het kan ook zijn dat er geen rode of blauwe verkleuring komt. In dat geval zijn er geen blokkades. In een normale conditie verdwijnen de rode vlekken volledig binnen 3 tot 7 dagen. Bij meerdere behandelingen worden de rode vlekken steeds minder wat aangeeft dat de blokkades zijn opgeheven. Met een Guasha massage wordt bindweefsel, lymfesysteem en de energiedoorstroming gestimuleerd.

Wat is een Tuina Zen Massage?

Tuina is een Chinese vorm van massage. De massage werkt op de meridianen en acupunctuur punten. Met verschillende grepen worden de meridianen en acupunctuur punten gestimuleerd.

massage

Waarom zou een Tuina Zen massage mij helpen?

Omdat wij in deze westerse maatschappij vaak druk zijn met zorgen, voor gezin, je werk, relatie, sociale contacten vraagt dit veel energie. Dat kan soms tot uiting komen als hoofdpijn, nek pijn, of schouder klachten. Tuina Zen Massage kan rust brengen en de pijn weghalen. Door het stimuleren van bepaalde punten kan de yin en yang in het lichaam in balans komen. De Tuina Zen massage bevorderd de circulatie van de Qi en Bloed waardoor je je weer beter in je vel voelt en hoofdpijn nek pijn en schouder klachten snel verminderen of weg gaan. Bij de Tuina Zen massage kom je in een diepe ontspanning.

Tuina Zen helpt o.a. bij:

Wil je graag een Tuina Zen massage? Neem dan contact op.

maak een afspraak