acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Wat is een Guasha massage (therapie)?

tara van schaik

08-12-2018

Guasha is een schraap techniek die al sinds de oudheid wordt toegepast. Bronnen zijn onder andere teruggevonden in papyrusrollen in Egypte. De schraap techniek wordt gedaan met onder andere een gepolijste jade of bian steen maar kan ook met een gepolijste hoorn of stenen soeplepel. De huid wordt eerst ingesmeerd met een kruiden olie die warm aanvoelt en dan word de steen meerdere malen over de plek gemasseerd (geschraapt). Bij de Guasha massage wordt de huid niet beschadigt.

guasha

Waarom een Gua Sha massage?

Ten eerste omdat het heel prettig is. Door het schrapen van deze plekken wordt de doorbloeding gestimuleerd. Op plaatsen waar blokkades zijn door afvalstoffen of toxines verschijnen bloeduitstortingen in de huid variƫrend van rood tot diep blauw. Maar dit doen geen pijn. Het kan ook zijn dat er geen rode of blauwe verkleuring komt. In dat geval zijn er geen blokkades. In een normale conditie verdwijnen de rode vlekken volledig binnen 3 tot 7 dagen. Bij meerdere behandelingen worden de rode vlekken steeds minder wat aangeeft dat de blokkades zijn opgeheven. Met een Guasha massage wordt bindweefsel, lymfesysteem en de energiedoorstroming gestimuleerd.

Klachten die vaak worden behandeld met Gua Sha massage (therapie)

Guasha kan worden toegepast bij veel verschillende klachten en ziektes waaronder:

Een Guasha massage duurt 30-45 minuten

Bekijk hier welke behandelingen en therapieƫn ik nog meer geef en de tarieven.

Contact

Acupunctuurpraktijk Acupunctara

Tara van Schaik
Voorsterweg 153
6975 AD Tonden

tel: 0645171271


lees hier mijn privacy statement

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling bij een aanvullende verzekering. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of je hiervan gebruik kunt maken.

Voor een acupunctuurbehandeling kom ik bij je aan huis. Mijn werkgebied ligt in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen. Ook de omliggende dorpen zoals Brummen, Eerbeek, Twello, Voorst, Tonden, Empe, Wilp, Loenen, Klarenbeek, Eefde, Warnsveld, Baak en Steenderen liggen in mijn werkgebied.