acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Acupunctuur - Moxa - Massage

acupunctara achtergrond
acupunctara logo

Acupunctuur - Moxa - Massage

Acupunctuur behandelingen

tara van schaik

17-06-2020

Waarom een acupunctuur behandeling?

Als acupuncturist kijk ik naar het lichaam in zijn geheel. Vanuit de Chinese filosofie staat alles met elkaar in verbinding. Hierdoor is een tal van klachten goed te behandelen met acupunctuur zowel lichamelijk als psychisch.

Het intake gesprek

Voor de acupunctuur behandeling kom ik bij jouw aan huis. Bij de eerste afspraak beginnen we met een intake. Hierbij stel ik wat vragen en kijken we samen naar de hulpvraag en wat het doel van de behandelingen is. Daarnaast doe ik een pols- en tongdiagnose om ze de beste diagnose en behandeling plan te kunnen maken.

Hoe werkt een acupunctuur behandeling?

Na de intake geef ik een acupunctuur behandeling. Hierbij mag je gaan zitten in een speciale ergonomische stoel die ik bij je heb. Deze stoel zit erg lekker en is gemaakt zodat je je helemaal kunt ontspannen. (Is het niet mogelijk om te zitten op deze stoel? Dan kan ik de behandeling ook op een bank of bed geven.)

Hoe groot zijn de naalden bij acupunctuur?

De acupunctuur naaldjes die ik gebruik zijn wegwerp naalden. Het zijn kleine dunne naaldjes van een doorsnede van 0,16 tot 0,25mm en zijn niet pijnlijk bij het inbrengen. De naalden worden op een aantal voor jouw geselecteerde plekken ingebracht en deze boven dan 20 min. zitten. Tijdens die 20 min. voel je de naalden niet. Na 20 min. haal ik de naalden er uit en is de behandeling klaar. Soms plak ik na de behandeling nog een pleistertje met een korreltje of een verblijf naaldje in het oor.

Wil je een Acupunctuur behandeling? Neem dan contact op.